J80 klassevereniging Forum IndexJ80 klassevereniging
Welkom op het J80 forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in            Calendar

NEWS:
Team Jelle Roos trainde met JOT....Zie op www.club racer.be

 
Post new topic   Reply to topic    J80 klassevereniging Forum Index -> Trainingen
View previous topic :: View next topic  
Author Message
erikemmaJoined: 18 Oct 2007
Posts: 104
:
Location: Schoonhoven

Items

PostPosted: Tue Oct 21, 2008 9:58 pm    Post subject: Team Jelle Roos trainde met JOT....Zie op www.club racer.be Reply with quote

Komende week zeilt het vernieuwde Team Jelle Roos de Nations Cup Qualifier in Kinsale, Ierland. Het team gaat goed voorbereid van start. Afgelopen weekeinde trainde het team in een door de J80 organisatie ter beschikking gestelde J80 in Stellendam. De Nations Cup Qualifier wordt van 21 t/m 24 oktober in Ierland en dient als kwalificatie voor de Grand Final in Brazilië in maart 2009. De Nations Cup is een wereldwijde competitie bedoeld om ’s werelds beste matchraceland te vinden en het matchracen verder te bevorderen.

Jelle Roos: “Wij hadden een bericht gezet op de J80 klassenorganisatie dat we graag in een J80 wilden trainen. In Ierland zullen we komende week in J80’s zeilen, dus is training in juist die boot onontbeerlijk. Wij kregen vervolgens meerdere aanbiedingen. Alexander Menck was uiteindelijk bereid zijn J80 (JOT) ter beschikking te stellen. Hier hebben we het afgelopen weekeinde in getraind.

We hebben de boot nu volledig onder controle. We weten daarbij exact hoe lang bepaalde manoeuvres duren. Bijvoorbeeld als we achteruit zeilen en we willen aanspringen, dan weten we nu dat dit exact 7 seconden duurt. Dit soort informatie is cruciaal om de tijd en afstand naar de start goed in te schatten en dus om de start en uiteindelijk de wedstrijd te winnen. We hebben dan ook erg veel vertrouwen in het komende weekeind en zijn Alexander en de J80 klasseorganisatie erg erkentelijk”.

Het team is kort geleden op zoek gegaan naar nieuwe mensen, die zich voor 100% aan het matchraceproject voor komend jaar kunnen binden. “Hoewel we nog steeds op zoek zijn naar uitbreiding, hebben we wel een nieuwe basis gelegd. Het team bestaat op dit moment uit Chiel de Leeuw (voordek en strategie), Wouter Samama (genuatrim en strategie), Floortje Hendriksen (grootschoottrim en tactiek) en Jelle Roos (stuurman en tactiek).

We kijken erg uit naar de wedstrijden komende week. Het zeilen in de J80 is prachtig. De boten zijn goed wendbaar en snel, maar blijven wel goed handelbaar.”

Foto: J80 klasse Nederland Exclamation Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    J80 klassevereniging Forum Index -> Trainingen All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
J80 klassevereniging topic RSS feed 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
FREE FORUM HOSTING by AtFreeForum. Terms of Service - Privacy Policy
FASHION ACCESSORIES - BLING BLING - LADIES WATCHES - KOREAN CHILDREN CLOTHING - ONLINE BARGAIN STORE - FASHION JEWELLERIES